KULTUUR: Mauri Grossi maali avamine Tallinna Bussijaamas

T grupp on pakkunud «Kultuur kõnnib bussijaamas» raames mitmekülgseid kultuurilisi elamusi reisijatele ja külastajatele – avanud tasuta reisiraamatukogusid, toonud kunsti bussijaamadesse erinevate näituste näol, pakkunud muusikalisi elamusi ja suurejoonelisi festivale. Kõik see muudab bussijaamades viibimise meeldivamaks ning kutsub inimesi rohkem kasutama ühistransporditeenuseid.

Tallinna Bussijaama külastajatele pakub nüüd silmailu ka andeka kunstniku Mauri Grossi imeline maal “PÖÖRIPÄEV” ootesaali seinal. Maali pidulik avamine toimus Tallinna Bussijaamas 22.11.2023 kell 14.00.

Mauri Gross on Eestis hinnaline kunstnik, kes on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemias lavakujunduse eriala. Ta töötab peamiselt õlimaaliga, aga tegutseb ka graafilise disaini ja sisekujunduse valdkonnas.

Maal “PÖÖRIPÄEV” on suureformaadiline õlimaal, mis valmis aastatel 2022–2023, mõõtudega 2×2 m, mis koosneb 36 eraldi alustatud ja maalitud ruudust, mida esmapilgul ei pruugi tähele panna, kuid lähemal vaatlusel on märgata liitekohti ja mitte alati kattuvaid jooni või pooltoone. See on taotluslik teekond, et mõista looduse rütme ja suhestuda teosega läbi selle nime. Justkui satuks 36 korda reisile, korjates kaasa 36 mälupilti, et liita need tervikuks. Head teed pööripäevani, mida on igal aastal täpselt 4!

Loe lähemalt uudisteportaalist Postimees!

Mauri Gross "PÖÖRIPÄEV"Mauri Grossi “PÖÖRIPÄEV” Tallinna Bussijaama ootesaali kaunistamas.
Foto autor: Taavi Sepp / Postimees