KULTUUR: Eesti Kunstimuuseumi uus näitus Tallinna Bussijaamas

Eesti Kunstimuuseumi uus näitus Tallinna Bussijaamas heidab pilgu reisimisele ja liikumisele. Bussijaama akendel näeb teoseid Eesti Kunstimuuseumi kogust eesti kunstnikelt, kes on kujutanud reisimist ning mõtisklenud teelolemise üle.

Uue näituse Tallinna Bussijaama akendel avavad Erna von Brinckmanni humoorikad koomiksilaadsed stseenid albumist “Mälestused suviselt matkalt 1936”, mis sündisid autori kingitusena kunstnikust sõbrale Oskar Sädekile ning kujutavad nende ühiseid suviseid matku peamiselt Ida- ja Kagu-Eestisse.

Ootesaali akendel näeb reprokleebistena teoseid sellistelt kunstnikelt nagu Jaan Elken, Jüri Arrak, Lydia Mei, Märt Bormeister, Aleksander Peek, Eduard Ole ja Tiit Pääsuke. Iga teose juures on lühike saatelugu.

Kutsume kõiki vaatama meie värskelt avatud näitust, millega soovime omalt poolt ilusat uut 2023. aastat, mis on ühtlasi kuulutatud ka liikumisaastaks.

Loe lähemalt uudisteportaalist ERR!

Jaan Elken "Väike-Õismäe"
Jaan Elkeni “Väike-Õismäe” on üks reprodest, mis on üleval Tallinna Bussijaama näitusel. 
Autor: Eesti Kunstimuuseum