PÄEVAKAJALINE: Tallinna Bussijaamas kaob busside parkimise võimalus

Novembri algusest ei saa bussid enam parkida Tallinna Bussijaama juures, sest krundi omanikul on plaan ehitada sinna korterelamu. Ekspertide hinnangul võib bussijaama ümbruses olev liiklus muutuda pingeliseks.

Bussijaama tegevjuhi Airika Aruksaare sõnul muid parkimisvõimalusi bussijaama juures ei ole ja edaspidi peab iga bussifirma ise vaatama, kuidas hakkama saab. Aruksaar lisas, et inseneribüroo Stratum uuringu järgi võib paljude suurte maaliinibusside tihedam liikumine bussijaama ümbruse ristmikel ja parkimine tänavatel tekitada tõsiseid ummikuid.

Bussijaama juhtkond püüdis kinnisvara arendava ettevõtte Liven omanikega kokku leppida, et parkimisala Juhkentali 48 krundil säiliks, kuni linn loob bussidele uued võimalused ning ajapikendust saadi kolmeks kuuks, kuid nüüd on see läbi.

Aruksaare hinnangul pakuks esialgu leevendust liiklusskeemi ja fooritsüklite muutmine, edaspidi aga oleks vaja bussijaama ümber kogu liiklus ümber korraldada ja ka võimalikult kiiresti välja ehitada. Seni võiks linnavalitsus oodata Liveni soovitud detailplaneeringu heakskiitmisega, lisas ta.

“Linna planeerimisamet ütleb, et linnaehituslikult ei ole see koht busside seisualaks sobiv. Kuid sellisel juhul tuleks teha liiklusskeem ümber nii, et bussid saab mujale parkima suunata. Ootame transpordiametilt sobiva liikluskorralduse väljatöötamist,” lausus Airika Aruksaar.

Abilinnapea Tanel Kiik selgitas, et Tallinna transpordiamet ja linnaplaneerimise amet on arutanud asja kinnistu omanikuga, kuid “linn ei saa sõlmida kompromisse kahe äriühingu nimel”.

Loe lähemalt uudisteportaalist ERR ja Postimees!

Bussijaama tegevjuht Airika Aruksaar
Bussijaama tegevjuht Airika Aruksaar kõnealusel krundil.
Foto autor: Tairo Lutter / Postimees