KULTUUR: Maastikumaalid Tallinna Bussijaama vaateakendel

Alates 05.07.2021 kaunistavad Tallinna Bussijaama vaateaknaid Eesti kunstimuuseumi ekspositsioonidest pärit maastikumaalid.

Tallinna Bussijaama ootesaali vaateakendel saab näha Eesti kunstimuuseumi, Kadrioru kunstimuuseumi, Mikkeli muuseumi, Niguliste muuseumi ja Adamson- Ericu muuseumi püsinäitustel olevaid maale Eesti maastikest.

Kunstiteosed on esitatud reprokleebistena, millest enamik on originaalmõõtmetes, mõne mahukama teose suurust on ruumile sobivaks kohandatud. Ootesaali päikesepoolsed aknad avavad võimaluse näha teoseid uues valguses.

“Eesti Kunstimuuseum korraldab meie juures juba teist väljapanekut, millega soovime muuta hubasemaks oma reisijate viibimist ootesaalis. Loodame, et Tallinna Bussijaama aknaid kaunistama hakkavad maastikud inspireerivad külastajaid sedavõrd, et näituse raames üles seatud kunstinurk koos vajalike vahenditega leiab tihedat kasutust. Meie soov on luua kunsti kaudu justkui kahekõne oma reisijaga. Parimad pildid leiavad kindlasti tee Tallinna Bussijaama sotsiaalmeediasse, et tunnustada nende tööde autoreid, keda sooviksime meeles pidada omapoolsete üllatustega,“ sõnas Tallinna Bussijaama turundus- ja kommunikatsioonijuht Kadriann Raud.

Eesti Kunstimuuseumi turundus- ja teenindusvaldkonna juht Piret Järvan kirjeldab koostööd, mis jätkub pärast esimest, skulptor Christian Ackermanni loomingust inspireeritud väljapanekut maastikumaalidega: „Tallinna Bussijaam tegi eelmise aasta lõpus Eesti Kunstimuuseumile toreda ettepaneku koostööks ning aasta alguses valmis ootesaali akendel omalaadne väljapanek Ackermanni ainetel. Suveperioodil vahetavad selle välja maastikumaalid. Pikematel ja lühematelgi bussireisidel saame ikka imetleda kauneid maastikke, mis on inspireerinud ka paljusid kunstnikke. Loodame, et väljapanekuga bussijaamas üllatame rõõmsalt paljusid ja teoste originaale tullakse vaatama Eesti Kunstimuuseumi viide filiaali.“

Loe lähemalt uudisteportaalist ERR!