KULTUUR: Funkfesti järelpidu Rakvere Bussijaamas

Rakvere Funkfest toimub laupäeval, 20. juulil Rakvere Vallimäel, kus astuvad üles kodumaised artistid nagu Haldi & ans Flamingo, Arg Part ja The Teps. Traditsioonilise eriprojekti bändis laulavad Michael Jacksoni tuntumaid hitte aga ALIKA, Norman Salumäe ja MARTA LOTTA. Festivalil astub bändiga üles ka Liis Lemsalu, kes oma repertuaari spetsiaalselt funki-rütmidesse on seadnud.

Funkfesti järelpidu on seekord täiesti erakordne ja toimub Rakvere Bussijaamas.  Bussijaamast saab klubi vaid üheks õhtuks. Eraldi pileteid sinna ei müüda, sisse pääseb üksnes Rakvere Funkfesti piletiga.

Funkfesti asutaja Johannes Pihlak põhjendas, et lisaks põhiprogrammile tuleb hoida värskust ka järelprogrammis. “Bussijaamast ööklubi teha – ei saaks öelda, et see on mu lapsepõlveunistus. Aga huvitava ideena tundus see kohe, kui järelpeo võimalike asukohtade peale mõtlesime,” selgitas Pihlak.

Bussijaama haldava T grupi kommunikatsioonijuht Kadriann Raud ütles, et bussijaamades on varemgi pakutud muusikalisi elamusi ja suurejoonelisi festivale. “Kõik see muudab bussijaamades viibimise meeldivamaks ning kutsub inimesi rohkem kasutama ühistransporditeenuseid,” lisas Raud.

Ta lisas, et on igati tervitatav anda inimestele võimalus vaadata bussijaama teise nurga alt ja koheselt oldi nõus andma ruume linnarahvale pidutsemiseks. Raud kinnitas, et ükski buss peo tõttu väljumata ei jää.

Peo tõttu tekib aga hoopis üks öine väljumine bussijaamast juurde, sest festivali tarbeks käima pandud bussidest, mis Tallinnast ja Tartust inimesed kohale toovad, väljub üks pealinna suunal just järelpeo paigast kell kolm öösel.

Tutvu Funkfesti ajakava ja lisainfoga funkfest.ee!