Septembrikuu viis üritust, mida külastada

Septembrikuus kõik on uus! Mitmeaastase traditsiooniga üritused toimuvad taas ja on jälle omamoodi huvitavad. Tpileti toimetus valis välja need, kuhu pääseb mugavalt ligi ka bussiga.

Draama Festival Tartus 1.-7.09 toob külastajateni parimad palad teatrimaailmast. Selleaastase festivali kuraatoriks on Tõnu Õnnepalu ning koondpealkirjaks Kohaloleku kunst. Teatrikunstifestivali pikk toimumisaeg annab igale soovijale võimaluse tutvuda festivali programmiga ja taaskohtuda sügisese Tartuga.

Estonia hooaja avafestival 5.-7.09 pakub rõõmu ja vaatemängu kogu perele. Kolmepäevase ürituse kestel saab nautida nii tantsulisi kui ka laululisi ettekandeid ning tutvuda eesootava hooaja uudisteostega. Teatrimaja ümber leiab aset laat, kus müüakse pileteid hooaja etendustele ja teatriga seotud meeneid ning on esindatud mitmed Estonia koostööpartnerid, sealhulgas ka Tpilet.

Tpilet läheb teele! 19.-21.09 külastades Ida-Virumaa populaarseid paiku ja bussipeatusi ning kutsudes tutvuma 1976.aastast pärit uunikumbussiga. Samal ajal toimub Narva sügislaat, mis annab hea põhjuse külastada Ida-Virumaa pealinna ning täiendada talviseid varusid.

Teadlaste Öö Festival Tartus ja mujal Eestis toimub 21.-26.09. Teadust populariseeritakse nädala vältel rohkem kui 300 ettevõtmisega ning ürituse kulminatsioon leiab aset 26.septemberil, mil toimub üleeuroopaline Teadlaste Öö.

Disainiöö Tallinnas 25.-28.09 leiab seekord aset üheksandat korda. Sügisõhtutesse toob üritus ülevaate heast disainist ja selle sünnist ning aitab mõtestada disaini ja selle suhteid tänase maailmaga. Disainihuvilised saavad osaleda töötubades või seminarides, külastada näitusi või tutvuda etenduskunstiga.

Tpilet läheb teele