Tallinna Bussijaam avab ootesaali reisijatele!

Tallinna Bussijaama mahukad ümberehitustööd on jõudnud sinnamaani, et järgmisel nädalal on hoone ootesaal võimalik reisijatele avada. Täies mahus valmib uuenenud bussijaam aasta lõpus.

“Kui alustasime suvel bussijaama värskenduskuuriga, seadsime ehitustöid planeerides eesmärgiks viia ootesaali tööd lõpule novembri esimeses pooles,” ütles OÜ Tallinna Bussijaam juhatuse esimees Andres Osula. “Praegu on tööd graafikus, mille kohaselt saame ootesaali reisijatele avada järgmise nädala reedel.”

Osula sõnul lähtus Tallinna Bussijaam ehitusetappide planeerimisel eesmärgist jõuda mahukamate ümberehitustöödega valmis saabuva külmaperioodi alguseks. “Kahjuks on tänavu tavatult vara saabunud külmakraadide tõttu veel lõpetamata ehitustööd põhjustanud möödunud päevadel paljudele reisijatele ebamugavusi,” lausus Osula. “Loodame ootesaali avamiseni jääval ajal meie reisijate mõistvale suhtumisele ja kutsume ühtlasi kõiki inimesi üles eelolevatel külmadel päevadel bussile minnes soojemalt riietuma.”

Ka pärast ootesaali avamist järgmisel nädalal jäävad praegu busside saabumisalal soojakutes asuvad piletikassad ja pakihoid Andres Osula sõnul praegusesse asukohta. “Kindlasti paneme bussijaama hoonesse üles ka sellealased juhendavad viidad,” lisas ta. “Piletimüük ja pakihoid kolivad bussijaama hoonesse novembri keskel.”

Novembris ja detsembris käivad bussijaama hoone fassaaditööd. Samuti käivad väiksemas mahus tööd ootesaalis, kuhu tulevad kõrvuti piletimüügikassade ja iseteeninduslike automaatidega veel infolett, pakihoid, kohvik, lillepood, R-kiosk ja pangaautomaat.  Ümberehitustööde lõpptähtaeg on detsembri teine pool.

Tallinna bussijaama praegune hoone valmis 1965. aastal. Bussijaama uue välisilme ja sisekujunduse autor on KARISMA Arhitektid OÜ, ümberehitustööde rahaline maksumus on 1 miljon eurot.


Lisainfo: Eili Pihlak, OÜ Tallinna Bussijaam turundusjuht, 52 92 635